Steinbuttfilet auf lauwarmem Rote-Bete-Apfel-Salat mit Kartoffelgröstel

Steinbuttfilet auf lauwarmem Rote-Bete-Apfel-Salat mit Kartoffelgröstel

4.8 428 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    1000 g
  • Kümmel
    1 TL
  • Apfelessig
    50 g
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 ½ TL
  • Zucker
    1 ½ TL
  • Rote Bete roh, geschält, je nach Größe halbiert oder geviertelt
    300 g
  • Steinbuttfilets (à 150 g)
    4
  • Kartoffeln gewürfelt (1,5 cm)
    500 g
  • Rapsöl und etwas mehr zum Einfetten
    4 EL
  • Bacon, geräuchert, in Scheiben in Streifen
    80 - 100 g
  • Schalotten
    4
  • säuerliche Äpfel (z.B. Elstar), (ca. 300 g), geviertelt
    2 - 3
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Zitronensaft und etwas mehr zum Beträufeln
    1 EL
  • Crème fraîche
    150 g
  • Schnittlauch in Röllchen
    ½ Bund

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 33 g
Kalorie 2849 kJ / 681 kcal
Tłuszcz 44 g
Błonnik 5.4 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...