Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'eau
- 1000 g de pommes de terre
- 5 brins de persil frais
- 600 g d'épaule d'agneau désossée, en morceaux (1,5 cm)
- 80 g d'huile d'olive
- 2 gousses d'ail
- 1 c. à café de graines de cumin
- 1 c. à café de curcuma en poudre
- 1 c. à café de miel
- 1 c. à café de sel
- 2 c. à café de poivre moulu
- 1 cube de bouillon, émietté
- 2 c. à soupe de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2879.2 kJ / 688.2 kcal
- Białko
- 28.1 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 52.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.9 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 156 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne de blanquette
2h 40min
Mijoté d'agneau, pommes de terre, petits pois, carottes et fregola sarda
1 godz. 15 min
Soupe canadienne
40min
Fricassée de poulet
55min
Cocotte de dorade, palourdes et crevettes au four
45 min
Bâtonnets poitrine de porc et oignon
1 godz. 20 min
Agneau et pommes de terre au romarin
1 godz.
Tajine de bœuf aux courgettes, aux olives et aux amandes
1h 35min
Riz au bœuf et poivron rouge
45 min
Poulet chasseur revisité
2h 15min
Escalopes milanaises et spaghetti à la tomate
1 godz.
Mahjouba (crêpes farcies)
2hod. 50min