
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 80 g d'oignon coupé en deux
- 200 g de poivrons rouges coupés en morceaux
- 500 g de tomates coupées en morceaux
- ½ c. à café de poivre noir moulu et 1 pincée
- 1 c. à café de paprika
- 30 g d'huile d'olive et 2 c. à soupe
- 120 g d'eau
- 30 g de concentré de tomate
- 1 c. à café de sel et 1 pincée
- 2 brins de thym frais
- 2 pincées de poivre noir moulu
- 1 citron jaune coupé en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 308.7 kcal / 1291.8 kJ
- Białko
- 29.6 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Węglowodany
- 13.1 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Sód
- 728.8 mg