Ragoût de veau aux poivrons rouges et aux pommes de terre

Ragoût de veau aux poivrons rouges et aux pommes de terre

3.6 5 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 portions

Składniki

  • 35 g d'huile d'olive
  • 2 gousses d'ail
  • 500 g de viande de veau dénervée, en morceaux
  • 200 g de poivrons rouges en tranches (0,5 cm x 5 cm)
  • 3 c. à soupe farine de blé
  • 200 g de vin blanc
  • ½ c. à café de poivre moulu
  • 1 c. à café de paprika fumé, moulu
  • 1 c. à café d'origan déshydraté
    1 c. à café d'origan frais
  • 2 - 3 feuilles de laurier déshydratées
  • 1 c. à café de sel
  • 800 g de pommes de terre pelées et en morceaux (3 cm x 4 cm)
  • 2 c. à soupe de persil frais haché

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 304.5 kcal / 1273.9 kJ
Białko 27.7 g
Tłuszcz 10.2 g
Węglowodany 20.2 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 403.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...