Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpettone
- olio extravergine di oliva q.b.
- 20 g di pane raffermo
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline lavate
- 70 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 125 g di pancetta a cubetti
- 350 g di carne trita di manzo
- 250 g di salsiccia a pezzi
- 2 uova
- 80 g di spinaci baby freschi
- 5 g di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1503 kJ / 359 kcal
- Białko
- 30.2 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 25.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.7 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 1134.4 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata con melanzane e scamorza
1h 30min
Rotolo di frittata
45min
Polpette in bianco con purè di castagne
1h 20min
Polpette di ricotta al sugo
50min
Plumcake mediterraneo formaggio e verdure
50min
Sfogliatine salate pere e caprino
1h 30min
Pancake salato di verdure e tonno
30min
Polpette di peperoni
1h
Bocconcini di tacchino alle verdure
40min
Torta salata alla parmigiana di melanzane (senza glutine)
1h
Polpettone classico (TM6)
1h 15min
Polpettone zucca e spinaci
1h 15min