![Polpette di peperoni Polpette di peperoni](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ae1e2ed8f6072cb6bb6a43aafeda0b4e/Derivates/3235dc122f8ccfd14b8782ec61352b117af7b5d0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 130 g di pangrattato
- 50 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di peperoni rossi e gialli, puliti e a pezzi (2 cm)
- 85 g di pane raffermo a pezzetti
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1400.3 kJ / 334.7 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 827 mg
Alternatywne przepisy
Frittata di zucchine e ricotta
40 Min
Sformato di zucchine al basilico
50 Min
Quiche pomodorini, ricotta e spinaci
1h 30min
Mesciua spezzina
1 Std.
Medaglioni di broccoli e patate
1h 30min
Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)
45min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 Min
Torta salata con zucchine, cotto e crescenza (TM6)
1h 30min
Pesto di zucchine e basilico
20 min
Quiche ai peperoni e pomodori
1h 30min
Pesto di melanzane
10 Min
Polpette di ricotta al sugo
50 Min