Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g di acqua
- 5 g di sale + q.b.
- 500 g di seppie, pulite
- 400 g di patate, pelate e a cubetti (circa 1.5 cm)
- 80 g di rucola
- 10 pomodori ciliegino o datterino, a metà
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 889.8 kJ / 212.8 kcal
- Białko
- 20.8 g
- Węglowodany
- 21.2 g
- Tłuszcz
- 5.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 500 mg
Alternatywne przepisy
Bucatini con le canocchie
35min
Filetti di orata con panure alle olive e zucchine
40min
Coda di rospo con verdure
40min
Insalata di polpo e patate
2小时
Nasello in salsa prezzemolata con cuori di carciofo
30 分钟
Sgombro al vapore con pesto di capperi e mandorle
40min
Insalata di totani, gamberi e verdurine croccanti
45min
Ombrina al cartoccio con patate
45min
Insalata di calamari
55min
Insalata di calamari e pesche
40min
Insalata di polpo, patate e sedano al profumo di cedro
1h 25min
Polpo alla Luciana
1小时 30 分钟