Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 di patate novelle con la buccia, lavate e asciugate (80 g l'una circa)
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 10 rametti di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 spicchi di aglio
- 5 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 3 rametti di origano fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 10 g di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 800 g di acqua
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1077.3 kJ / 257.5 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 613.6 mg
Alternatywne przepisy
Scaloppine di vitello allo zenzero e limone
30 Min
Uova alla triestina
30 Min
Crostata di pomodori con pesto
1 Std. 30 Min
Frittata di linguine
35 Min
Salmone marinato
2 Std. 30 Min
Moddizzosu di patate
7 Std.
Bortellina
30 Min
Insalata di gamberi, sedano e melone
20 min
Pancake salato di verdure e tonno
30 Min
Galette integrale alle verdure
1 Std. 30 Min
Crostata salata alla bieta rossa (senza lattosio)
1h
Porri con salsa di soia alla senape
45 Min