Gattò di patate e spinaci
TM6 TM5

Gattò di patate e spinaci

4.6 (15 ocen)

Składniki

Spinaci

  • 500 g di acqua
  • 500 g di spinaci freschi in foglia
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 5 g di sale

Gattò di patate e spinaci

  • 100 g di Provolone a pezzi (3-4 cm)
  • 100 g di Gruviera a pezzi (3-4 cm)
  • 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
  • 1000 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette (0.5 cm)
  • 350 g di latte
  • 5 g di sale
  • 30 g di burro + q.b.
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 2 uova
  • 20 g di pangrattato

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2161 kJ / 516 kcal
Białko
27.1 g
Węglowodany
35.9 g
Tłuszcz
30.3 g
Tłuszcz nasycony
14.4 g
Błonnik
4.3 g
Sód
992.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy