Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinaci
- 500 g di acqua
- 500 g di spinaci freschi in foglia
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di sale
Gattò di patate e spinaci
- 100 g di Provolone a pezzi (3-4 cm)
- 100 g di Gruviera a pezzi (3-4 cm)
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 1000 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette (0.5 cm)
- 350 g di latte
- 5 g di sale
- 30 g di burro + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 uova
- 20 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2161 kJ / 516 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 35.9 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 992.4 mg
Alternatywne przepisy
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Polpette di zucca
1h 30min
Torta salata ricotta e spinaci
2h
Torta salata con melanzane e scamorza
1h 30min
Sformato di zucchine e patate (TM6)
1h 30min
Burger ceci e rucola
40min
Quiche di zucca ed erbette
1h 30min
Torta salata svuotafrigo
2h
Quiche ai peperoni e pomodori
1h 30min
Fiori di zucca ripieni di patate, scamorza e prosciutto
1h
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
1h 30min
Medaglioni di broccoli e patate
1h 30min