![Gattò di patate e spinaci Gattò di patate e spinaci](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5cbb319df4eceac02554a48632b2ddae/Derivates/778dd7780dbba1a8cc5660dfd2ee2b666eff938c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinaci
- 500 g di acqua
- 500 g di spinaci freschi in foglia
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 5 g di sale
Gattò di patate e spinaci
- 100 g di Provolone a pezzi (3-4 cm)
- 100 g di Gruviera a pezzi (3-4 cm)
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 1000 g di patate a pasta farinosa, pelate e a fette (0.5 cm)
- 350 g di latte
- 5 g di sale
- 30 g di burro + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 2 uova
- 20 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2161 kJ / 516 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 35.9 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 992.4 mg
Alternatywne przepisy
Bortellina
30 Min
Polpettone di ceci e spinaci
1 godz. 30 min
Focaccia di patate in padella
1 Std.
Polpettone zucca e spinaci
1h 15min
Cannelloni alla zucca e provola
1h 50min
Patate gratinate al formaggio
2h
Polpettone spinaci e pancetta
1 godz. 30 min
Polpette alla rucola
40 Min
Sformato di zucchine al basilico
50min
Torta salata ricotta e spinaci
2h
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50min
Polpette di peperoni
1 Std.