Sgombro al vapore con pesto di capperi e mandorle
TM6

Sgombro al vapore con pesto di capperi e mandorle

4.3 (41 ocen)

Składniki

  • 100 g di olio extravergine di oliva
  • 15 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 4 filetti di sgombro (150 g cad.)
  • 50 g di capperi sott'aceto
  • 50 g di mandorle pelate
  • 2 - 3 rametti di timo limonato, le foglioline lavate e asciugate
  • 500 g di acqua

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2338 kJ / 558.8 kcal
Białko
28.6 g
Węglowodany
1.8 g
Tłuszcz
48.6 g
Tłuszcz nasycony
4.2 g
Błonnik
1.7 g
Sód
583.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy