Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 15 g di succo di limone, spremuto fresco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 4 filetti di sgombro (150 g cad.)
- 50 g di capperi sott'aceto
- 50 g di mandorle pelate
- 2 - 3 rametti di timo limonato, le foglioline lavate e asciugate
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2338 kJ / 558.8 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 48.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 583.2 mg
Alternatywne przepisy
Filetti di salmone al Varoma con contorno di verdure
40 min
Zucchine ripiene tonno, olive e prezzemolo
1 godz. 30 min
Sgombro con contorno di verdure
30 Min
Triglie in salsa piccante
30 Min
Filetti di sgombro all'arancia
40 min
Pesce spada al cartoccio con patate speziate
40 min
Filetti di pesce persico con caponata (Bimby Friend)
40 min
Tranci di salmone con cavoli colorati e pinoli
30 Min
Cous cous con moscardini e olive
1 Std.
Tranci di pesce spada con cipolle caramellate e pomodorini
1 Std.
Filetti di spigola alla mediterranea (TM6)
45min
Ombrina al cartoccio con patate
45min