Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g di carota, pelata e a pezzi
-
160
g di porro a pezzi
lub 160 g di cipolla bianca a pezzi - 50 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di mandorle pelate + q.b.
- 20 g di pinoli sgusciati + q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 600 g di bocconcini di carne di vitello senza nervi
- 150 g di birra chiara
- 5 g di dado per brodo vegetale
- ½ cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1809 kJ / 432.3 kcal
- Białko
- 37.2 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 24.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 412.1 mg
Alternatywne przepisy
Filetti di sgombro all'arancia
40min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2h
Arrosto con contorno di castagne e patate
2h
Spezzatino di pesce spada a Cottura lenta
1u. 40min
Funghi champignon ripieni di zucca
1h
Petto di tacchino ripieno con salsa all'uva
1h
Braciole pugliesi
1h
Polpettone spinaci e pancetta
1h 30min
Filetti di salmone sottovuoto con salsa bernese
1h 30min
Bruschetta salsiccia e Gorgonzola
20min
Arrosto di tacchino con spinaci al limone
2h 30min
Bocconcini di pollo in crema di zucchine
35min