Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
TM6

Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice

4.3 (70 ocen)

Składniki

  • 400 g carrots, unpeeled, cut in pieces (4 cm)
  • 1550 g water
  • 250 g jasmine rice
  • 200 g fresh mushrooms, halved
  • 150 g broccoli, cut in florets
  • 1 garlic clove
  • 20 g vegetable oil
  • 100 g peanut butter
  • 10 g sugar
  • 30 g soy sauce
  • 10 g sesame oil
  • ½ tsp ground black pepper
  • 150 g red peppers, thinly sliced (approx. 0.5 cm x 5 cm)
  • 50 g spring onions, cut in pieces (3 cm)
  • 150 g roasted cashew nuts, salted

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
3159.9 kJ / 755.2 kcal
Białko
20.5 g
Węglowodany
88.1 g
Tłuszcz
38.9 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Błonnik
8.8 g
Sód
762.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy