Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g beetroot, raw, peeled and cut in pieces (3 cm)
- 1 garlic clove
- 140 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 130 g dry white wine
- 320 g risotto rice
- 700 g liquid vegetable stock, hot
- 1 ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp freshly ground black pepper or more to taste
- 15 g unsalted butter
- 150 g soft goat's cheese, cut in cubes (1 cm)
- 1 tsp fresh thyme leaves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2219 kJ / 530 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 73.4 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Asparagus Risotto
45 min
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Pea and Mint Risotto
40 min
Mushroom Risotto
30 min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1 Std.
Lemon and Kale Pearl Barley Risotto with Parsley and Hazelnut Pesto
1 godz. 15 min
Springtime Risotto
55 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Lentil Moussaka
3hod. 30min
Courgette and Feta Risotto
30 min
Vegetable and Chickpea Tagine
50 min
Fennel Risotto
35 min