![Mushroom Wellington Mushroom Wellington](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/c87eb591b4f1fd7f2d4981c5234067da/Derivates/9ffafaf60a8e49734d1df1dfbe6bf36ddf670b00.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mushroom Wellington
- 2 Tbsp olive oil, plus 40 g
- 4 portobello mushrooms
- 600 g onions, quartered
- 10 g fresh thyme leaves
- 2 tsp fine sea salt, plus 1 pinch
- 1 tsp ground black pepper, plus 1 pinch
- 300 g fresh baby spinach
- 1 sheet puff pastry, ready-rolled (vegan)
- 1 Tbsp Dijon mustard
- 1 Tbsp dairy-free milk of choice
- 1 tsp neutral oil (e.g. peanut oil)
- 1 tsp maple syrup
Creamy Mushroom Gravy
- 100 g shallots, halved
- 1 garlic clove
- 1 tsp olive oil
- 300 g chestnut mushrooms, thinly sliced
- 1 tsp dried rosemary
- 1 tsp fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 120 g dry white wine
- 1 tsp Dijon mustard
- 250 g dairy-free cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2150.8 kJ / 514.1 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 42.4 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
- Błonnik
- 5.7 g
- Sód
- 1406.2 mg
Alternatywne przepisy
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1h 25 min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2h 5min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1h 45min
Patatas Bravas with Aioli
1 godz. 15 min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45 min
Crispy Korean Tofu
1h 20 min
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2h
Black Bean and Avocado Wrap
15 min
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne; Limoncello Sorbet
12h 20 min.
Korean Ramen with Tofu
50min
Best Basic Houmous
5 Min