Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g potatoes, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 500 g butternut squash, peeled if desired, cut in pieces (4 cm)
- 150 g carrots, peeled, cut in pieces (4 cm)
- 1 Tbsp vegetable oil, plus 30 g
- ½ tsp ground black pepper
- 3 tsp fine sea salt
- 7 green cardamom pods
- 1 ½ tsp poppy seeds
- 2 cloves
- 250 g brown onions, quartered
- 50 g raw cashew nuts
- 50 g blanched almonds
- 1 bay leaf
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 3 garlic cloves
- 1 fresh green chilli, halved, deseeded if desired
- ½ tsp ground turmeric
- ½ tsp ground nutmeg
- 1000 g water
- 220 g basmati rice
- 2 tsp cumin seeds
- 400 g tinned coconut milk
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2305.6 kJ / 551.1 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 9.1 g
- Sód
- 1250.4 mg
Alternatywne przepisy
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25 min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40 min
Chick Pea Curry
35 min
Vegan Chickpea and Mushroom Stew
30 min
Cashew Nuts and Vegetables in Peanut Butter Sauce with Rice
45 min
Vietnamese-style Vegetable Stew with Rice
40 min
Vegetable Curry with Rice
50 min
Sweet Pepper Nachos with Guacamole
15 Min
Vegetable and Kidney Bean Tacos (TM6)
30 min
Vegan Lentil Lasagne
2 godz. 20 min