![Fennel Apple Salad Fennel Apple Salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/44d4a1c3-1527-458f-86a2-ae78e3d1bd01/Derivates/aa40f2a4-956d-477b-b77d-cfae7b33d1e5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g sesame seeds
- 1 fennel bulb (approx. 200 g), with fronds, cut in pieces
- 1 red apple (approx. 200 g), cut in pieces
- 150 g carrots, cut in pieces
-
½
bunch fresh chervil, thick stems removed, cut in pieces
lub fresh parsley, thick stems removed, cut in pieces - 20 g olive oil
- 20 g orange juice, freshly squeezed
- ¾ - 1 tsp salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper
- 265 g tinned chickpeas, drained, rinsed
- 100 g feta cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1223 kJ / 292 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 8.8 g
- Sód
- 585 mg
Alternatywne przepisy
Curried Coleslaw
10 min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Carrot and Coriander Soup
25 min
Creamy Pea Soup
40 min
Versatile Smooth Soup
45 min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10 min
Sweet Potato and Courgette Soup
25 min
Broccoli, Red Pepper and Pine Nut Salad
10 min
Asian Chopped Salad
20 min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35 min
Super Quick Broccoli Salad
5 Min
Butternut Squash and Coconut Soup
30min