Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g crunchy peanut butter
- 10 g fresh coriander leaves, plus extra roughly chopped for garnishing
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 40 g water
- 15 g light soy sauce
- 3 limes, freshly squeezed juice of 2 and 1 cut in wedges for serving
- 1 fresh red chilli, halved, deseeded
- 1 garlic clove
- 500 g firm tofu, patted dry, cut in pieces (4 cm)
- 100 g red onions, cut in wedges
- 150 g courgettes, cut in pieces (4 cm)
- 100 g cherry tomatoes
- 120 g button mushrooms, halved if large
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1924.7 kJ / 460 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 26.9 g
- Tłuszcz
- 30.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 170.7 mg
Alternatywne przepisy
Sun-dried Tomato Pesto Lasagne
1u. 25min
Sweet and Sour Tofu with Un-fried Rice
2h 5min
Root Vegetable Korma with Basmati Rice
1u. 45min
Cashew Cheese Pasta with Broccoli
40min
BBQ Jackfruit Burritos
45min
Crispy Korean Tofu
1u. 20min
Vegan Wild Mushroom and Cavolo Nero Lasagne with Walnut Rocket Pesto
2h
Red Lentil, Kale and Rosemary Pasta
30min
Coconut and Spinach Dahl
50 мин.
Vegan Mushroom Masala with Chilli and Turmeric
25min
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30min
Chilli and Peanut Noodles with Tofu and Chilli Garlic Oil
30min