Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sweet Potatoes
- 800 g sweet potatoes, skin on, diced (2 cm)
- 1 - 2 Tbsp olive oil, for drizzling
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
Risotto
-
60
g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (2 cm) - 100 g onions, quartered
- 30 g olive oil
- 2 garlic cloves
- 15 g fresh sage leaves, plus extra for garnishing
- 320 g risotto rice (e.g. carnaroli, Arborio)
- 60 g dry white wine
- 820 g boiling water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade, crumbled - ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 20 g unsalted butter, diced
- 80 g pecan nuts, roughly chopped
- 100 g blue cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3507 kJ / 836 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 34 g
Alternatywne przepisy
Spinach, Tomato and Goat's Cheese Quiche
1h
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45min
Baked Penne with Vegetables
1 Std. 5 Min
Roasted Cauliflower and Hazelnut Orecchiette - Orecchiette con cavolfiore arrosto e nocciola
40min
Pumpkin Pearl Barley Risotto with Chorizo
45min
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30min
Mushroom Parmentier
1 Std. 10 Min
Sweet Potato and Courgette Frittata
45min
Asparagus and Pea Pasta
20 Min
Goat's Cheese Pie
1 Std. 10 Min
Pea and Courgette Tarts
1h
Butternut Squash, Sage and Hazelnut Tart
1 Std. 10 Min