Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowa jak u babci
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
350 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, pietruszki, selera, pora), pokrojonych na kawałki
-
1100 g wody
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
-
2 łyżki kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
1 łyżeczka cukru
-
natka pietruszki, świeża (opcjonalnie) posiekana
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
76.4 kcal /
319.4 kJ
Białko
3.6 g
Tłuszcz
1.2 g
Węglowodany
14.3 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
796.5 mg