Urządzenia i Akcesoria
Zupa pomidorowa jak u babci
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
350 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, pietruszki, selera, pora), pokrojonych na kawałki
-
1100 g wody
-
2 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
-
2 łyżki kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
-
1 łyżeczka cukru
-
natka pietruszki, świeża (opcjonalnie) posiekana
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
796.5 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
319.4 kJ /
76.4 kcal
Tłuszcz
1.2 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
14.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa jarzynowa, kurczak i warzywne tagliatelle
40 min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 min
Krupnik
40 min
Lekkostrawny krupnik
55 min
Zupa grysikowa
35 min
Żurek z rumienionym boczkiem
1 godz. 10 min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55 min
Makaron w sosie śmietanowo-serowym z suszonymi pomidorami
45 min
Zupa z kurczakiem i makaronem orzo
45 min
Rozgrzewająca zupa jarzynowa z kurczakiem (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 15 min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 min
Wiosenna zupa kalafiorowa
30 min