
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g bananów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 2 jajka
- 200 g mąki pszennej
-
30 - 50
g cukru
lub 30 - 50 g brązowego cukru - 100 g mleka
- 30 g oleju, plus dodatkowa ilość do smażenia
-
1
łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
lub 2 łyżki cukru wanilinowego (opcjonalnie) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 210.9 kJ / 50.4 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 17.8 mg
Alternatywne przepisy
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2h 30 min
Racuchy z jabłkami
35min
Placki z zielonego smoothie
45 min
Pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki
45 min
Omlet biszkoptowy
10min
Owsiane placki bananowe
15 min
Placki z serka wiejskiego
30min
Placki jaglane z jabłkami
30min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Małdrzyki krakowskie
25 min
Placki z serkiem
45 min