![Placki bananowe Placki bananowe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/05eb23ce-a818-4980-afd5-3bb1bb81f1ad/Derivates/bed9dbc3-fad1-436e-be44-5dee6aba830a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g bananów, dojrzałych, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
- 2 jajka
- 200 g mąki pszennej
-
30 - 50
g cukru
lub 30 - 50 g brązowego cukru - 100 g mleka
- 30 g oleju, plus dodatkowa ilość do smażenia
-
1
łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM (opcjonalnie)
lub 2 łyżki cukru wanilinowego (opcjonalnie) - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 210.9 kJ / 50.4 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 17.8 mg
Alternatywne przepisy
Placki z zielonym groszkiem i twarogiem (dla dzieci)
25 min
Placki z kaszy manny z sosem owocowym
55 min
Racuchy z jabłkami
35 Min
Owsiane placki bananowe
15min
Placki z serka wiejskiego
30 min
Racuszki drożdżowe z jabłkami
50 min
Pancakes - puszyste amerykańskie naleśniki
45 min
Bananowe gofry lub placki
25 min
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 godz. 30 min
Omlet biszkoptowy
10 min
Omlet austriacki (Kaiserschmarrn)
20 min
Placki z serkiem
45 min