Gotowanie ryżu

Gotowanie ryżu

4.9 2.6K ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji

Składniki

  • 1000 g wody
  • 1 - 1 ½ łyżeczki soli
  • 20 g oliwy z oliwek
    20 g masła
  • 50 - 350 g ryżu długoziarnistego o czasie gotowania 12-16 min

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 151.1 kcal / 632.4 kJ
Białko 2.4 g
Tłuszcz 3.5 g
Węglowodany 26.7 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 492.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...