
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety mielone
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 sztuk
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
olej rzepakowy do smażenia
-
białej bułki, czerstwej50 g
-
mleka50 g
-
jajko1
-
mięsa wieprzowego (np. łopatka lub szynka), bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)500 g
-
ząbek czosnku1
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego½ - 1 łyżeczka
-
musztardy1 łyżeczka
-
bułka tarta do panierowania (ok. 50 g)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
220.2 kcal /
921.3 kJ
Białko
12.3 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
4.6 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
229.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Barszcz biały wielkanocny
1 godz. 10 min
Gołąbki
1 godz. 45 min
Zrazy mielone z ziemniakami, kapustą z jabłkiem i sosem warzywnym
1 godz. 25 min
Gulasz z łopatki wołowej i kopytka na parze
1 godz. 30 min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Surówka z kiszonej kapusty
15 min
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min
Spaghetti z pulpetami i sosem pomidorowym (TM5, TM6)
1 godz. 15 min
Kotlety pożarskie
40 min
Kotlety z mięsa z rosołu
30 min
Pulpety w sosie pomidorowym
45 min