
Urządzenia i Akcesoria
Kotlety mielone
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
8 sztuk
Składniki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
olej rzepakowy do smażenia
-
50 g białej bułki, czerstwej
-
50 g mleka
-
1 jajko
-
500 g mięsa wieprzowego (np. łopatka lub szynka), bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
-
1 ząbek czosnku
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ - 1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka musztardy
-
bułka tarta do panierowania (ok. 50 g)
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
220.2 kcal /
921.3 kJ
Białko
12.3 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
4.6 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
229.9 mg