
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- olej rzepakowy, do smażenia
- 50 g białej bułki, czerstwej
- 50 g mleka
- 1 jajko
- 500 g mięsa wieprzowego (np. łopatka lub szynka), bez ścięgien i białych błonek, pokrojonego na 3 cm kawałki, lekko zmrożonego (patrz wskazówka)
- 1 ząbek czosnku
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- ½ - 1 łyżeczka majeranku, suszonego
- 1 łyżeczka musztardy
- bułka tarta, do panierowania (ok. 50 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 921.3 kJ / 220.2 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 229.9 mg
Alternatywne przepisy
Naleśniki z serem
1 godz.
Bigos
1 godz. 30 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Krokiety z mięsem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Kotlety pożarskie
40 min
Gołąbki bez zawijania
1 godz. 20 min
Gołąbki
1 godz. 45 min
Pulpety w sosie pomidorowym
45 min
Placki po węgiersku z gulaszem
1 godz. 45 min
Klopsiki z sosem pomidorowym i ryżem (Soutzoukakia)
1 godz.
Bitki wieprzowe w sosie własnym (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 25 min
Kotlety schabowe w żytniej panierce, ziemniaki i duszona młoda kapusta
1 godz. 45 min