
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 150 g cukru
-
20
g cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 40 g cukru wanilinowego - 4 jajka, w temp. pokojowej
- 150 g jogurtu naturalnego, w temp. pokojowej
- 320 g mąki pszennej
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia (15 g)
- 300 g borówek, świeżych, osuszonych ręcznikiem papierowym
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1264 kJ / 302 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 78 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1u. 30min
Jogurtowe ciasto z borówkami i kruszonką
1h
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1h 55 min
Muffinkowe mini jabłeczniki (TM6)
1 Std. 35 Min
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
1u. 10min
Tiramisu truskawkowe
3h 35min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1u. 10min
Tarta z kremem budyniowym i truskawkami
2h 30 min
Sernik skubany
1u. 30min
Szarlotka „królewskie góry” (z połówkami jabłek)
1h 45min
Sernik Izaura
2 Std.
Wiśniowa chmurka
8 Std. 30 Min