Gelée d'ananas aux agrumes et crème aux baies roses

Gelée d'ananas aux agrumes et crème aux baies roses

4.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 portions

Składniki

La gelée
  • 5 oranges
  • 1 pamplemousse
  • 8 g d'agar-agar en poudre
  • 30 g de sucre roux
    30 g de sucre de dattes
  • 200 g d'ananas frais coupé en fines tranches de 2-3 mm
La sauce
  • 1 c. à café de baies roses
  • 1 c. à café de pétales de rose séchées comestibles
  • 200 g de crème épaisse, 10% m.g.
  • 3 c. à soupe de marsala liquoreux
  • 1 c. à café de sucre vanillé
  • 1 c. à café de sucre en poudre

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 30 mg
Białko 2.7 g
Kalorie 657.5 kJ / 157.2 kcal
Tłuszcz 3.7 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...