Wersje kompatybilne
Gelée d'ananas aux agrumes et crème aux baies roses
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La gelée
- 5 oranges
- 1 pamplemousse
- 8 g d'agar-agar en poudre
-
30
g de sucre roux
lub 30 g de sucre de dattes - 200 g d'ananas frais, coupé en fines tranches de 2-3 mm
La sauce
- 1 c. à café de baies roses
- 1 c. à café de pétales de rose séchées comestibles
- 200 g de crème épaisse, 10% m.g.
- 3 c. à soupe de marsala liquoreux
- 1 c. à café de sucre vanillé
- 1 c. à café de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 657.5 kJ / 157.2 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 30 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaspacho tomate-poivron et salsa câpres-abricots moelleux
10min
L'histoire Vorwerk
Brak ocen
Cocktail cidre de pomme
50min
Sorbet abricot-romarin et cookies aux dattes
12h 30min
Rillettes de pétoncle
50min
Flan au topinambour, sauce au gruyère
40min
Terrine de canard et poulet aux griottes
9h 30min
Bisque de crevettes à l'orange, bar aux herbes et purée de panais
1h 30min
Carpaccio de melon, sauce agrumes-cacahuète
30min
Porc au caramel honh shao et poêlée de chou
1 godz. 45 min
Gougères à la mousse de saumon
25h 35min
Rôti de porc, chutney, légumes, purée de patates douces et sauce au vin
2h