Wersje kompatybilne
Gelée d'ananas aux agrumes et crème aux baies roses
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La gelée
- 5 oranges
- 1 pamplemousse
- 8 g d'agar-agar en poudre
-
30
g de sucre roux
lub 30 g de sucre de dattes - 200 g d'ananas frais, coupé en fines tranches de 2-3 mm
La sauce
- 1 c. à café de baies roses
- 1 c. à café de pétales de rose séchées comestibles
- 200 g de crème épaisse, 10% m.g.
- 3 c. à soupe de marsala liquoreux
- 1 c. à café de sucre vanillé
- 1 c. à café de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 657.5 kJ / 157.2 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 3.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 30 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bowl de lentilles au haddock
30 min
Bourride
1h
Gaspacho de tomate aux croûtons persillés
20 min
Gougères à la mousse de saumon
25 godz. 35 min
Nage de langouste aux petits légumes et safran
1h
Riz frit aux légumes, omelette et crevettes
50min
Lotte crémeuse au safran
3h 35min
Focaccia aux champignons et butternut
2 godz.
Poêlée de saint-jacques, purée de patate douce épicée et beurre d'orange
35min
Tajine de légumes aux fruits secs
1h 15min
Nage de moules, poireaux et champignons au curcuma
55 min
Bisque de crevettes
30 min