Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gravlax de bar (la veille)
- 60 g de sucre de canne
- 50 g de gingembre frais
- le zeste d'½ combava
- 130 g de gros sel
- 2 filets de dorade, sans peau et désarêté (150-200 g)
Les blinis (le jour même)
- 100 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 150 g de lait
- 1 œuf
- 2 pincées de sel
- 30 g de beurre demi-sel
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 451.4 kJ / 107.2 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 322.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saumon gravlax
60h 30 min
Tartare de dorade à la mangue
10min
Bisque de crevettes à l'orange, bar aux herbes et purée de panais
1h 30min
Tartare de bar aux fruits de la Passion
20min
Ceviche de poisson
30min
Tartare de bar
10min
Brochette de langoustines et leur bisque, blé aux petits légumes
1h 15min
Salade de rouget
1h 30min
Tarama maison, toasts de concombre
3 Std. 25 Min
Ceviche de dorade
10min
Sauce vierge
10min
Bobun crevettes à l'ail et au citron
1h