Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignons nouveaux
- 150 g de carottes, coupées en tronçons
- 2 gousses d'ail
- 30 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de graines de coriandre
- 300 g de vin blanc sec
- 150 g d'eau
- 90 g de vinaigre de cidre
- 2 cubes de fond de légumes
- 3 tours de moulin à poivre 5 baies
- 8 sardines fraîches entières, vidées et nettoyées, levées en filets
- 20 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 732 kJ / 176 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 438.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Truite vapeur à la chinoise
55min
Crème d'huître
35 Min
Pressé de raie
14 Std.
Clam chowder (Chaudrée de palourdes)
1h 50 min
Calamar à la piperade
35 Min
Pavé de morue aux légumes-racines en aïoli
55min
Maquereaux au vin blanc
3h 30min
Piquillos à la morue
1h 30min
Mijoté d'encornet aux cornilles
5h 15min
Maquereaux à la moutarde
30min
Papillotes de maquereau à la moutarde
25 min
Raie aux câpres
45min