Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignons nouveaux
- 150 g de carottes, coupées en tronçons
- 2 gousses d'ail
- 30 g d'huile d'olive
- 1 c. à café de graines de coriandre
- 300 g de vin blanc sec
- 150 g d'eau
- 90 g de vinaigre de cidre
- 2 cubes de fond de légumes
- 3 tours de moulin à poivre 5 baies
- 8 sardines fraîches entières, vidées et nettoyées, levées en filets
- 20 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 732 kJ / 176 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 438.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Canistrelli
1h
Fougasse mentonnaise
3hod. 15min
Ragoût de fruits de mer et poisson à la tomate
50min
Ragoût de poulpe méditerranéen
1h 35 min
Aumônières aux fruits de mer
1hod. 30min
Opérette de fruits de mer
1h 40min
Fonds d'artichaut aux fruits de mer
50min
Soupe de poulet aux champignons noirs
45min
Calamars farcis comme en Algarve
1h 10min
Pavé de morue aux légumes-racines en aïoli
55min
Bourride
1h
Marmite du pêcheur
50min