Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune (zeste et jus)
- 1 c. à café de piment chipotle fumé
- 2 pincées de vanille en poudre
- ½ c. à café de poivre sauvage
- 300 g de sucre en poudre
- 600 g de gros sel
- 60 g de whisky
- 1 dos de cabillaud, sans arêtes et sans peau (700 g env.) (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 489 kJ / 104.2 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 1255.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tahini maison
15 Min
Saumon sauce gribiche
35 Min
Bouillon de crevettes aux algues
45min
Raïta pomme-concombre et gambas aux épices
1h 5min
Terrine de pintade aux pistaches
24h
Bouchées de poisson amok, sauce coco
50 Min
Sauce raïta aux fruits
10 Min
Nougat de chèvre aux fruits frais
12 Std. 35 Min
Saumon gravlax à la betterave
24h
Papillote de raie aux olives, tomates et câpres
35 Min
Saumon gravlax
60h 30min
Calamars farcis au chorizo
1h 10min