Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse de vanille
- 1 c. à café de graines de fenouil
- 100 g de cassonade
- 100 g de farine de blé
- 60 g d'amandes émondées
- 100 g de beurre, coupé en morceaux
- 500 g de rhubarbe surgelée, décongelée, coupée en tronçons d'1-2 cm
- 120 g de noix
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1896.7 kJ / 456.5 kcal
- Białko
- 7.8 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 31.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 138.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gâteau à la rhubarbe et aux amandes
2 Std. 10 Min
Chou rouge aux raisins secs et chorizo
35min
Compote de rhubarbe sur sablé breton, glace au fromage blanc
4 godz.
Fondant caramélisé à la rhubarbe
2 godz. 30 min
Tarte à la rhubarbe et aux amandes
3h 40 min
Clafoutis léger à la rhubarbe
1 godz.
Compote de rhubarbe
1h 5 min
Clafoutis à la rhubarbe
55min
Crumble pomme fraise rhubarbe
45 min
Crumble rhubarbe-gingembre
55min
Tarte à la rhubarbe
1 godz.
Crumble pommes-figues
45 min