Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 g d'eau
- 1 pincée de gros sel
- 100 g de fanes de radis, lavées soigneusement
- 200 g de glaçons
- 100 g de lardons fumés
- 20 g d'huile d'olive
- 100 g de lait
- 400 g de crème liquide 35% m.g.
- 4 pincées de sel fin
- 3 pincées de poivre moulu
- 6 jaunes d'œufs
- 10 radis roses
- 4 feuilles de basilic frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1516.5 kJ / 366.3 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 35.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 707.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de mâche et panais
30min
Petits flans de courgette, pecorino, pancetta et basilic
50 Min
Caviar de potiron au cumin
35 Min
Velouté de champignons et chantilly au foie gras
45min
Velouté de champignons, croquettes de haddock
1 godz. 15 min
Velouté de champignons et noisettes XXL
40min
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20min
Velouté d'épluchures d'asperges
45min
Soupe froide concombre-menthe et quenelles de chèvre frais
15 Min
Verrines de crème d'asperges
2h 35min
Velouté de champignons, pois chiches et fromage de chèvre
30min
Velouté de fanes de radis, quenelle au chèvre frais
40min