Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 290 g de sucre en poudre
- 4 œufs, à température ambiante
- ½ c. à café de vinaigre blanc
- 1 ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
- 20 g de fécule de maïs
- 300 g de framboises fraîches ou surgelées
- 30 g de jus de citron
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 400 g de lait
Le jour même
- 300 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 100 g de fruits rouges frais variés, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1389.5 kJ / 332.1 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.6 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 53.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Yaourt nature Mode Fermentation
12h 10min
Longe de porc, purée de pommes de terre et salade
1h
Gaufre au fraisier
40 min
Courge poivrée farcie faible en glucides
1 Std. 20 Min
Quatre-quarts à l'écorce de citron
1 Std. 50 Min
Feuilleté chantilly et fraise
1h 30min
Glace sundae nappage caramel
3 Std. 35 Min
Fougasse catalane
6h 25min
Crème pâtissière au caramel
50min
Shot d'immunité digestive
5min
Eclairs à la pistache
4 godz. 30 min
Flan pâtissier feuilleté
7h 40min