Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce caramel au beurre salé
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre doux, froid et si possible en un seul morceau (60 x 40 x 10 mm env.)
- 1 c. à café de sel
- 50 g de vinaigre
La glace
- ½ gousse de vanille, égrainée
- 600 g de lait entier
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 30 g de sucre en poudre
- 6 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36h
Caramel liquide
25 Min
Crème dessert au caramel
1 Std.
Yaourt à la vanille
12h 20min
Glace caramel au beurre salé
12h
Caramel de base
25 Min
Crème glacée au caramel et aux cacahuètes
3 Std.
Glace vanille au caramel salé
14h
Chutney d'oignon rouge
24h
Parfait au caramel
7h
Sauce au caramel
1 Std. 30 Min
Sauce caramel au whisky
35min