Glace au caramel au beurre salé
TM6

Glace au caramel au beurre salé

4.6 (99 ocen)

Składniki

La sauce caramel au beurre salé

  • 250 g de sucre en poudre
    lub 250 g de sucre roux
  • 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 1030 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 30 g de beurre doux, froid et si possible en un seul morceau (60 x 40 x 10 mm env.)
  • 1 c. à café de sel
  • 50 g de vinaigre

La glace

  • ½ gousse de vanille, égrainée
  • 600 g de lait entier
  • 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 30 g de sucre en poudre
  • 6 jaunes d'œufs

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2034 kJ / 486 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
40 g
Tłuszcz
33 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy