Glace au caramel au beurre salé

4.6 104 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 14 godz.
8 portions

Składniki

La sauce caramel au beurre salé
  • 250 g de sucre en poudre
    250 g de sucre roux
  • 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 30 g de beurre doux froid et si possible en un seul morceau (60 x 40 x 10 mm env.)
  • 1030 g d'eau
  • 1 c. à café de jus de citron
  • 1 c. à café de sel
  • 50 g de vinaigre
La glace
  • ½ gousse de vanille égrainée
  • 600 g de lait entier
  • 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
  • 30 g de sucre en poudre
  • 6 jaunes d'œufs

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 358.4 mg
Białko 5.2 g
Kalorie 1756.3 kJ / 419.8 kcal
Tłuszcz 27.1 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 15.4 g
Węglowodany 40.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...