Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La sauce caramel au beurre salé
-
250
g de sucre en poudre
lub 250 g de sucre roux - 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1030 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 30 g de beurre doux, froid et si possible en un seul morceau (60 x 40 x 10 mm env.)
- 1 c. à café de sel
- 50 g de vinaigre
La glace
- ½ gousse de vanille, égrainée
- 600 g de lait entier
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 30 g de sucre en poudre
- 6 jaunes d'œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2034 kJ / 486 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Sauce au caramel
1hod. 30min
Yaourt au caramel (nouvelle recette)
12hod.
Caramel au beurre salé
1u. 45min
Caramel liquide
25min
Crème dessert au caramel
1h
Parfait au caramel
7h
Mousse de pomme au caramel beurre salé
12hod.
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36h
Nougatine aux cacahuètes
1hod. 30min
Glace caramel au beurre salé
12hod.
Sauce caramel au whisky
35min
Sucre glace (200 g)
5min