![One whole cauliflower One whole cauliflower](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/84c2536a-0a39-48c0-8a67-07dee63831d6/Derivates/770bfcbd-82cc-4fb5-be69-36d950eadff1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roasted cauliflower
- 1 large cauliflower (approx. 865 g), with leaves
- extra virgin olive oil spray
- 2 kale leaves, stalks removed and leaves torn into large pieces
- 3 tbsp nuts and/or seeds of choice
- 1 tsp sea salt
- 1 tbsp paprika
- ½ tsp garlic powder
- 1 tsp ground cumin
Parsley sauce
- 1 bunch fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 garlic cloves
- 2 pieces lemon zest, cut into 4 cm strips, no white pith
- 50 g extra virgin olive oil
- ½ - 1 lemon, juice only, to taste
- sea salt, to season
Cauliflower hommus
- 1 garlic clove
- 4 ice cubes
- 50 g extra virgin olive oil
- 80 g tahini
- ½ - 1 lemon, juice only, to taste
- sea salt, to taste
- black sesame seeds, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2076 kJ / 494.3 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 9.8 g
- Tłuszcz
- 44.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 785.6 mg
Alternatywne przepisy
Chickpea ratatouille (gut health)
1 godz.
Lentil moussaka
3h 30min
Hasselback beetroot salad with macadamia cream
1 godz.
Super Green Pasta (Darren Robertson)
30 min
Gwinganna polenta with vegetables
1 godz. 10 min
Sweet potato and wakame patties (TM6, Jude Blereau)
1 godz.
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30 min
Chickpea shawarma salad bowl
40 min
Tacos with vegetables and kidney beans (Thermomix® Cutter, TM6)
30 min
Sam Wood's Baked salmon with broccoli pesto
35 min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40 min
Crispy Korean tofu
1 Std. 20 Min