![Vegan tiramisu Vegan tiramisu](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/50907880-0D16-458C-AE71-81612303BE9C/Derivates/58591096-6ADD-4DCF-B1E6-B37796648B2B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 100 g almond milk
- 1 tsp apple cider vinegar
- 80 g plain flour
- ½ tsp baking powder
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 90 g dairy free margarine
- 1 pinch salt
- 80 g caster sugar
- ¼ tsp vanilla bean paste
Coffee syrup
- 200 g brewed espresso coffee
- 50 g Kahlua®
Vegan mascarpone
- 300 g raw cashews
- 70 g pure maple syrup
- 120 g coconut oil
- 1 tsp vanilla bean paste
- 200 g almond milk
Assembly
- 1 - 2 tsp unsweetened cocoa powder, for dusting
- 30 g dairy free chocolate, shaved (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 827.8 kJ / 197 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 163.8 mg
Alternatywne przepisy
Sweet potato lasagne
1 Std. 20 Min
Vegan Christmas cake
27h 10min
Vegan moussaka
1 Std. 50 Min
Vegan Turkish delight cheesecake
5h 30min
Vegan mayonnaise
15 min
Plant Candy Bar Bites
1 Std. 50 Min
Mixed mushroom burgers
50 Min
Vegan Caesar dressing
5 min
Savoury tofu quiche
1h 30min
Vegan chocolate, raspberry and pistachio layer cake
4h 5min
Vegan Mayonnaise
15 min
Vegan carrot cake with orange frosting
2 Std. 5 Min