Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 100 g almond milk
- 1 tsp apple cider vinegar
- 80 g plain flour
- ½ tsp baking powder
- ¼ tsp bicarbonate of soda
- 90 g dairy free margarine
- 1 pinch salt
- 80 g caster sugar
- ¼ tsp vanilla bean paste
Coffee syrup
- 200 g brewed espresso coffee
- 50 g Kahlua®
Vegan mascarpone
- 300 g raw cashews
- 70 g pure maple syrup
- 120 g coconut oil
- 1 tsp vanilla bean paste
- 200 g almond milk
Assembly
- 1 - 2 tsp unsweetened cocoa powder, for dusting
- 30 g dairy free chocolate, shaved (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 827.8 kJ / 197 kcal
- Białko
- 1.6 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 163.8 mg
Alternatywne przepisy
Sweet and sour tempeh
50min
Vegan carrot cake with orange frosting
2u. 5min
Vegan Turkish delight cheesecake
5h 30min
Baked beans
13 Std. 25 Min
Vegan Sun-dried Tomato and Artichoke Quiche
1 Std. 10 Min
Vegan mayonnaise
15min
Breakfast sausages
1h 5min
Vegan Christmas cake
27 Std. 10 Min
Vegan custard
15min
Vegan butter
8 Std. 5 Min
Stretchy melty cheese
20min
Tofu scramble
25min