Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 150 g de lardons fumés
- 50 g de pignons de pin
- 130 g de cheddar, en morceaux, et 2 tranches
- 100 g de crème fraîche
- 1 jaune d'œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1714.2 kJ / 409.7 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 17.9 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 307.4 mg
Alternatywne przepisy
Gratin de coquillettes, lardons et petits pois
50min
Os en chocolat
1h 45min
Doigts de saucisse d'Halloween
1h
Pain apéritif aux lardons, oignons, tomates séchées et béchamel
1h 30min
Momies de saucisses
1h 10min
Donuts poireau et chorizo
50min
Miniröstis de pommes de terre
30min
Punch de l'Avent
15min
Tarte chocolat-cacahuète
1h 30min
Crème glacée caramel et cacahuète
3h 20min
Cake au chocolat vapeur glaçage façon rocher
2 godz. 25 min
Rôti de porc à la moutarde et légumes d'automne
1h 10min