Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 - 300 g de pommes de terre, coupées en morceaux de la taille de la goulotte
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
- 1 - 2 pincées de sel
- 1 - 2 pincées de poivre moulu
- 60 g de lardons fumés
- 6 œufs
- ciboulette fraîche, hachée
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 639.8 kJ / 152.9 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 175.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wraps au jambon et au fromage
1h 30 min
Salade de fajitas au poulet croustillant. Riz au lait et poires caramélisées
1 Std. 35 Min
Tartine de chèvre frais, fèves, petits pois, lardons et œuf mollet
35min
Œufs cocotte à la carotte, au brocoli et à la mimolette
30 min
Pain à l'ail, au cheddar et au chorizo
1h 30 min
Samoussas de cabillaud, coriandre, oignon, sauce cheddar
35min
Momies de saucisses
1 Std. 10 Min
Roulés de saumon et de courgette
25 min
Salade alsacienne revisitée sur sablé parmesan
1h
Onion rings
20 min
Croquettes patate douce-jambon
3h
Bœuf bourguignon (mode cuisson lente)
12h