Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
La garniture
- 1 oignon, coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 10 g de beurre, coupé en morceaux
- 200 g de fromage de chèvre
- 1 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- 50 g de fromage râpé
- 1 œuf
- 50 g de camembert, coupé en petits morceaux
- 1 c. à café de graines de pavot
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4070.8 kJ / 980.8 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Tłuszcz
- 79.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 53 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1280 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Croque monsieur à la tomate
1sa
Tacos burger
50 dk
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1 Std. 5 Min
Roulé au jambon, chèvre et pommes de terre
1sa
Œufs en cocotte aux petits pois et jambon
30 Min
Tartelette au chocolat praliné
2sa 30 dk
Flammekueche au chèvre et oignon rouge
1 Std. 55 Min
Sauce ail-ciboulette
5 menit
Cigares de tartiflette
55 dk
Tourte au camembert
3h
Panini roquette-mimolette
2sa 30 dk
Samoussas au fromage
30 Min