
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée
- 200 g de beurre préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 200 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- 1 pincée de sel
La garniture
- 1 oignon coupé en deux
- 2 gousses d'ail
- 10 g de beurre coupé en morceaux
- 200 g de fromage de chèvre
- 1 c. à café d'herbes de Provence déshydratées
- 200 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- 50 g de fromage râpé
- 1 œuf
- 50 g de camembert coupé en petits morceaux
- 1 c. à café de graines de pavot
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 980.8 kcal / 4070.8 kJ
- Białko
- 26 g
- Tłuszcz
- 79.3 g
- Węglowodany
- 39.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 53 g
- Sód
- 1280 mg