
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de farine de blé
- 5 g de levure chimique
- 40 g de beurre et un peu pour le gaufrier (facultatif)
- 10 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- 360 g de lait entier
- 1 pincée de sel
- 200 g de fromage à raclette coupé en gros morceaux
- 400 g d'eau
- 1 pincée de gros sel
- 4 pommes de terre coupées en rondelles
- 4 c. à soupe de crème épaisse, 5-15% m.g.
-
4
tranches de jambon blanc (voir "Conseil(s)")
lub 4 tranches de jambon serrano (voir "Conseil(s)") - fromage à raclette fondu pour le service (voir "Conseil(s)") (opcjonalnie)
- cornichons pour le service (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 950 kcal / 3975.5 kJ
- Białko
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 44 g
- Węglowodany
- 84.8 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 26.3 g
- Sód
- 1781.3 mg