Gaufre raclette

Gaufre raclette

4.2 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

  • 250 g de farine de blé
  • 5 g de levure chimique
  • 40 g de beurre et un peu pour le gaufrier (facultatif)
  • 10 g de sucre en poudre
  • 2 œufs
  • 360 g de lait entier
  • 1 pincée de sel
  • 200 g de fromage à raclette coupé en gros morceaux
  • 400 g d'eau
  • 1 pincée de gros sel
  • 4 pommes de terre coupées en rondelles
  • 4 c. à soupe de crème épaisse, 5-15% m.g.
  • 4 tranches de jambon blanc (voir "Conseil(s)")
    4 tranches de jambon serrano, (voir "Conseil(s)")
  • fromage à raclette (opcjonalnie) fondu pour le service (voir "Conseil(s)")
  • cornichons (opcjonalnie) pour le service

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 950 kcal / 3975.5 kJ
Białko 49.5 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 84.8 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 26.3 g
Sód 1781.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...