Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte feuilletée express
- 250 g de beurre demi-sel, préalablement congelé en morceaux
- 250 g de farine de blé
- 110 g d'eau froide
La garniture
- 500 g de pommes de terre
- 80 g d'oignon, coupé en quatre
- 2 gousses d'ail
- 300 g de lardons fumés
- 1 c. à café d'huile d'olive
- 240 g de reblochon, en lamelles
- 1 œuf
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2476.2 kJ / 591.8 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 31.9 g
- Tłuszcz
- 44.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.2 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 782.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mac & cheese au cheddar et moutarde
55 min
Croquettes de poisson, sauce citronnée et riz coco
1 godz.
Gratin d'œufs durs sauce aurore
45min
Gratin de crozets, reblochon et poireaux
1 godz. 40 min
Fricassée de poulet
55 min
Tourte aux pommes de terre façon tartiflette
3hod. 5min
Pastalaya du sud de la Louisiane
1 godz.
Gratin de ravioli
1 godz. 40 min
Gratin de pommes de terre, brocoli, comté et chorizo
55 min
Roulé au jambon, chèvre et pommes de terre
1 godz.
Truffade de pommes de terre au cantal, sauge et lardons fumés
1h 5min
Brandade de merlan à la moutarde
1 godz. 15 min