Gaufre de pomme de terre, viande des Grisons et crème ciboulette

Gaufre de pomme de terre, viande des Grisons et crème ciboulette

2.7 100 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

Les gaufres
  • 750 g de pommes de terre détaillées en cubes
  • 120 g d'oignons coupés en deux
  • 2 œufs
  • 2 jaunes d'œufs
  • 150 g de crème liquide légère
  • 150 g de crème fraîche
  • 15 g de ciboulette fraîche ciselée
  • 10 tranches de viande des Grisons détaillées en dés
  • 2 pincées de sel
  • 2 pincées de poivre fraîchement moulu
  • huile pour le gaufrier
La crème ciboulette
  • 40 g de jus de citron
  • 15 g de ciboulette fraîche ciselée
  • 2 pincées de sel
  • 2 pincées de poivre moulu
  • 110 g de crème fraîche

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 563 mg
Białko 12.7 g
Kalorie 1654.3 kJ / 396 kcal
Tłuszcz 23.7 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 13.7 g
Węglowodany 31.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...