Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 tbsp olive oil
- 60 g red onion
- 2 garlic cloves
- ½ - 1 fresh red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 1 pinch ground cayenne pepper
- 1 pinch ground smoked paprika
- 400 g canned chopped tomatoes
- ¼ - ½ tsp sea salt, to taste
- 800 - 850 g potatoes (small), peeled and cut pieces (2-3 cm)
- 3 chorizo (approx. 500 g), thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 828 kJ / 197 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 567.8 mg
Alternatywne przepisy
Slow cooked Mexican beef
1h 30 min
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30 min
Barley, bacon and chorizo soup
50min
Flank steak with horseradish cream sauce
4 Std. 20 Min
Chilli beef with lemon feta
30 min
Chorizo and bean winter warmer
1h 30 min
Bacon-wrapped turkey leg with potatoes
1h 40 min
Chicken, chorizo and chickpea stew
35min
Spanish green lentil and chorizo soup
12h 45min
Chorizo and prawns a la Sidra
25 min
Adobo beef
1 Std. 10 Min
Jerk chicken with pineapple slaw
5h