![Spanish green lentil and chorizo soup Spanish green lentil and chorizo soup](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3161F8ED-CCF1-4C64-B841-8D86FE937153/Derivates/CB8F2754-92AC-488D-88D8-061B87D8363B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soup
- 150 g dried green lentils
- 600 g water, plus extra for soaking
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 1 garlic clove
- 1 red capsicum, deseeded and cut into pieces
- ½ tsp ground smoked paprika
- 30 g olive oil
- 1 carrot, cut into pieces
- 2 celery stalks, cut into pieces
- 100 g pumpkin, cut into cubes (2-3 cm)
- 1 dried bay leaf
- 2 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 chorizo sausage (approx. 250 g), cut into slices (1 cm)
Pancetta croutons
- 4 slices bread, each slice cut into 3 strips
- 12 slices pancetta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1382.4 kJ / 329.1 kcal
- Białko
- 21.2 g
- Węglowodany
- 22.1 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.6 g
- Błonnik
- 6.9 g
- Sód
- 2117.1 mg
Alternatywne przepisy
Tuscan bean soup
40p
Spiced Moroccan lentil soup
40p
Spiced lentil vegetable soup
1h 30min
Bulghur and lentil soup
1h
Barley, bacon and chorizo soup
50 Min
Sauerkraut soup
50 Min
Vienna sausages with split pea soup
1 Std. 10 Min
Tuscan bean soup
30min
Chorizo and bean winter warmer
1h 30min
Avgolemono (chicken soup with egg and lemon)
1 Std. 15 Min
Tomato and red lentil soup
30min
Prawn saganaki with feta
35 Min