![Saffron and cardamom poached pears Saffron and cardamom poached pears](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F677EEC0-0E38-4811-B1AD-B2A2EC0F517B/Derivates/CD82B7C2-B905-4395-9CA6-37B538063F13.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Beurre Bosc pears (see Tips)
- 300 g white wine
- 100 g water
- 1 tbsp lemon juice (approx. ½ lemon)
- 100 g sugar
- 8 cardamom pods, slightly crushed
- 1 pinch saffron threads
- ½ cinnamon quill
- 1 pinch sea salt
- crème fraîche, to serve
- macadamia nuts, sugar coated, crushed, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1795.9 kJ / 429.3 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 70.2 mg
Alternatywne przepisy
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2 Std. 10 Min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24sa 35 dk
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50 Min
Curried carrot and ginger soup
40min
Spiced red wine pears
45 Min
Steamed quince pudding with spiced syrup
1h 20 min
Peaches in white wine syrup
4h
Figs with spiced custard and nougat cream
40min
Stewed prunes
55 Min
Broccoli soup with sage oil
30min
Pears in red wine
3 Std. 20 Min
Spring frittata
1h 15min