Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Beurre Bosc pears (see Tips)
- 300 g white wine
- 100 g water
- 1 tbsp lemon juice (approx. ½ lemon)
- 100 g sugar
- 8 cardamom pods, slightly crushed
- 1 pinch saffron threads
- ½ cinnamon quill
- 1 pinch sea salt
- crème fraîche, to serve
- macadamia nuts, sugar coated, crushed, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1795.9 kJ / 429.3 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 70.2 mg
Alternatywne przepisy
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25 min
Rhubarb and ricotta bread and butter pudding
2 godz. 30 min
Salsa verde
5 min
Gwinganna pumpkin and seed porridge
25h 20min
Gin-cured ocean trout salad
30 Std. 20 Min
Mushroom and white wine cream sauce
30min
Tomato and olive tapenade mini bruschette
20min
Rueben sandwich sauce
5 min
Stewed fruit compote
55 min
Chilli crunch (TM6)
30min
Gwinganna nut and seed bread
3h 25 min
Scallops with pea purée
25min