Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables

Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables

4.4 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • eschalots
    30 g
  • red wine
    150 g
  • carrots cut into sticks (1 cm x 7 cm)
    300 g
  • pork tenderloin (500 g, approx. 6 cm)
    1
  • salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • water
    130 g
  • Meat stock paste (refer to the recipe in The Basic Cookbook)
    ½ tsp
  • juniper berries (opcjonalnie)
    8
  • cherry jam
    25 g
    25 g red berry jam
  • unsalted butter
    20 g
  • cornflour
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 250 kcal / 1047 kJ
Białko 29 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...