Wersje kompatybilne
Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g eschalots
- 150 g red wine
- 300 g carrots, cut into sticks (1 cm x 7 cm)
- 1 pork tenderloin (500 g, approx. 6 cm)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 130 g water
- ½ tsp Meat stock paste (refer to the recipe in The Basic Cookbook)
- 8 juniper berries (opcjonalnie)
-
25
g cherry jam
lub 25 g red berry jam - 20 g unsalted butter
- 1 tsp cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1047 kJ / 250 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Beef stroganoff
35min
Pork fillet with mustard
35min
Beef Burgundy
1h 45min
Meatballs with white wine mushroom sauce
35min
Chicken with creamy vegetable sauce
35min
Pork in green pepper and cognac sauce
50min
Cedar-wrapped pork with rosemary
40min
Pork and gravy with red wine cabbage
1 Std. 10 Min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25min
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1 Std. 10 Min
Creamy scallop soup with chorizo
30min
Beef "Burgundy"
40min