Wersje kompatybilne
Pork tenderloin with red wine sauce and vegetables
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g eschalots
- 150 g red wine
- 300 g carrots, cut into sticks (1 cm x 7 cm)
- 1 pork tenderloin (500 g, approx. 6 cm)
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 130 g water
- ½ tsp Meat stock paste (refer to the recipe in The Basic Cookbook)
- 8 juniper berries (opcjonalnie)
-
25
g cherry jam
lub 25 g red berry jam - 20 g unsalted butter
- 1 tsp cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1047 kJ / 250 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Steamed fish fillets in a creamy leek sauce
35 min
Pork fillet with mustard
35 min
Pork and gravy with red wine cabbage
1h 10min
Meatballs with white wine mushroom sauce
35 min
Chicken with creamy vegetable sauce
35 min
Beef "Burgundy"
40min
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1h 10min
Duck breasts with orange ginger sauce, mashed potatoes and green beans
1h 10min
All-in-one 'roast' beef
1h 30min
Lamb fillets with pink peppercorn sauce
30 min
Beef spezzatino
1 Std. 45 Min
Pork in creamy Marsala wine sauce
25 min