![Asparagus and broad bean salad Asparagus and broad bean salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/690C2593-44C9-4F3E-A122-C71141400B51/Derivates/b42bba08-3ff5-46f3-bb9f-9fa4993b99bc.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g feta cheese, crumbled
- 60 g extra virgin olive oil
- 1 tbsp white balsamic vinegar
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 500 g water
- 300 g frozen broad beans
- 300 g asparagus, trimmed and cut into pieces (4 cm)
- cold water, for soaking
- 1 tbsp fresh basil, leaves only
- 1 tbsp fresh mint, leaves only
- 40 g rocket
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1114 kJ / 265.3 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 364.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leek and smoked salmon dip
55min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35min
Zoodles with broccoli pesto
30min
Eggplant cannelloni
1 godz. 35 min
Mushrooms with pistachio butter
35min
Warm capsicum and tomato salad with olives
50min
Raw cauliflower tabouli
30min
Braised cabbage and leek with steamed salmon
45min
Almond crusted salmon with asparagus fettuccine
35min
Fresh fennel salad
10min
Seared tuna on chilli bean mash
35min
Steamed salmon with broccoli pesto
25min