Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café rase de sucre en poudre
- 30 g de beurre demi-sel
- 60 g de farine de blé
- 2 œufs
- 3 c. à soupe de pralin maison (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 322 kJ / 77 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Brioche "super bonne"
3 Std.
Eclairs au gianduja et noisettes
4 Std. 15 Min
Petits choux tonka et craquelins vanille
1 Std. 25 Min
Macarons chocolat-caramel
2h 30min
SEPTEMBRE Dôme au chocolat et cœur vanille - Laurent Clément
12 godz.
Choux amarena
1 Std. 25 Min
Baguette roulée aux graines
2 godz. 35 min
Galette des Rois à la frangipane
2h
Dacquoise aux framboises
2h
Chouquettes à la crème pralinée
2h 15 min.
Dacquoise
40min