Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de sucre en poudre
- 200 g d'amandes émondées
- 130 g de beurre en morceaux
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 180 g de farine de blé
- 1 œuf
- 3 pincées de sel
- 30 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 80 g de chocolat noir, en morceaux ou en pistoles
- Wartości odżywcze
- na 35 portions
- Kalorie
- 23067 kJ / 5513.1 kcal
- Białko
- 79.7 g
- Węglowodany
- 575.1 g
- Tłuszcz
- 338.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 153.4 g
- Błonnik
- 38.6 g
- Sód
- 2716.9 mg
Alternatywne przepisy
Tarte amandine aux pommes et poires
50min
Brownies moustache au café et caramel au beurre salé
1u. 45min
Entremets rose
1u.
Coupe Breizh
12h
Madeleines au citron
6h 40 min
Carré au citron, miel et huile d'olive
2h 30min
Pommes en croûte feuilletée
2h 30min
Arbre de Noël en biscuits
45 min
Cake au chocolat vapeur glaçage façon rocher
2h 25min
Tartelettes au citron meringuées
14ωρ. 15 λεπτ.
Meringues aux amandes
2h 50min
Gâteau au chocolat cétogène
45 min