Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de sucre en poudre
- 200 g d'amandes émondées
- 130 g de beurre en morceaux
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 180 g de farine de blé
- 1 œuf
- 3 pincées de sel
- 30 g d'eau
- 1 c. à café de jus de citron
- 80 g de chocolat noir, en morceaux ou en pistoles
- Wartości odżywcze
- na 35 portions
- Kalorie
- 23067 kJ / 5513.1 kcal
- Białko
- 79.7 g
- Węglowodany
- 575.1 g
- Tłuszcz
- 338.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 153.4 g
- Błonnik
- 38.6 g
- Sód
- 2716.9 mg
Alternatywne przepisy
Pain au lait roulé fourré à la crème de pommes et de noix
1h 50 min
Calas de la Nouvelle-Orléans (beignets de riz)
1h
Gaufres roses aux fruits
30 min
Spaghetti de courgette sauce bolognaise
40 Min
Petites gâches au chocolat au lait
15h 10min
Rolls au chocolat et caramel
2 Std. 10 Min
Gâteau écailles de poisson
1h 20 min
Pains au chocolat
16 Std. 10 Min
Cupcakes cerveau d'Halloween
1h 40 min
Cuillère à café de chocolat
3h 25 min
Brioche extra moelleuse
3 godz. 45 min
Biscuits des petits écoliers
3 Std. 50 Min