Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de farine de blé
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 120 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 3 jaunes d'œufs
- 200 g de chocolat, en morceaux
- fruits secs variés (noisettes, amandes, pistaches, raisins secs, baies de goji, par ex.)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 749.8 kJ / 179.7 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 99.9 mg
Alternatywne przepisy
Biscuits au citron
55min
Tarte au chocolat et confiture de lait
4 godz. 55 min
Galette pistache et fleur d'oranger
1h 30min
Biscuits à l'orange et aux noix
1 godz. 20 min
ATELIER menu 2
1 godz.
L'histoire Vorwerk
5 min
ATELIER menu 1
1 godz.
Pain au lait (Simplicité)
2h 20min
Amandes sucrées à la cannelle
25min
Brioche suisse chocolat-speculoos
3h 35min
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min