Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de lait entier, et 2 c. à soupe
- 5 g de levure boulangère sèche
- 30 g de sucre en poudre
- 300 g de farine T65, et un peu pour fariner
- 3 g de sel
- 1 œuf
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 60 g de beurre demi-sel, en morceaux
- 80 g de pépites de chocolat blanc
- 50 g d'amandes décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1716 kJ / 408 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 29 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babka aux myrtilles
4h 50 min
Brioche tressée de Noël
1h 45 min
Baguette viennoise
2h 30 min
Petites gâches au chocolat au lait
15u. 10min
Petits pains aux figues
3u. 40min
Hot cross buns, brioches de Pâques
3h 20 min
Buns à la cannelle
5h
Brioche extra crémeuse
2j 15 menit
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7h 5min
Viennoises au chocolat
2u. 50min
Brioche de Jeanne
4 Std. 15 Min
Brioche butchy à partager
3 godz. 50 min