Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La génoise
- 4 œufs
- 120 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de sucre vanillé
- 120 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique
- 1 pincée de sel
Le praliné cacahuète
- 300 g de cacahuètes grillées non salées
- 150 g de sucre en poudre
La mousse au chocolat
- 50 g de sucre en poudre
- 200 g de chocolat noir, 50 % cacao min., détaillé en morceaux
- 100 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 4 œufs
- 1 pincée de sel
- 15 g de cacahuètes grillées à sec, salées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2835.1 kJ / 677.6 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 70.7 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 176.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Petits roulés au parmesan et au persil
1 Std. 10 Min
Bûche glacée vanille-pain d'épices
12h
Pain fenouil tressé
Brak ocen
Chocolat liégeois
4h 30min
Entremets Passion et mangue
12小时 30 分钟
Curd au pamplemousse
15 Min
Dacquoise aux fruits rouges
3h 55min
Sablés viennois
45min
Millionnaire shortbread
7hod. 40min
Choux craquelins au gianduja
17óra
Tartelettes au chocolat, caramel et brownie
14 Std.
Choux craquelins à la vanille
1 godz. 15 min