
Wersje kompatybilne
Cake à la vanille, compotée à la banane et caramel
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La compotée à la banane et le caramel
- 4 bananes bien mûres coupées en morceaux
- 1 c. à soupe d'eau
- 150 g de sucre en poudre
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g. tiède
- 60 g de beurre doux coupé en morceaux
- ½ c. à café de fleur de sel
- le jus d'un citron jaune
Le cake
- 3 œufs
- 110 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de sucre vanillé (1 sachet)
- 170 g de beurre doux fondu
- 150 g de farine de blé
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 2 pincées de sel
- 1 gousse de vanille égrainée
La crème montée à la vanille
- 200 g de crème liquide 35% m.g. très froide
- 1 c. à café de vanille en poudre
- 30 g de sucre glace
- 125 g de mascarpone très froid
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 569 kcal / 2372.1 kJ
- Białko
- 5.8 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Węglowodany
- 47.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 25.7 g
- Sód
- 388.8 mg